نام فایل : تغذیه در 6 ماه دوم زندگی
فرمت : .ppt
تعداد صفحه/اسلاید : 27
حجم : 261 کیلوبایت
تغذیه در 6 ماه دوم زندگی
همان طور که مشخص گردید، تغذیۀ انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی برای رشد و تکامل کودک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اما از سن 6 ماهگی به بعد، شیرخوار علاوه بر شیر مادر به غذاهای سالم، مناسب، کم حجم و پر انرژی نیاز دارد. این غذاها در شیروع، غلظتی کمی بیشتر از شیر مادر دارند و به تدریج بر مقدار، غلظت و تنوع آنها افزوده می شود. البته در این مدت هم هنوز غذای اصلی شیرخوار، شیر مادر است. اما فقط و به طور انحصاری شیر مادر غذای وی نمی باشد؛ بلکه با استفاده از یک روش صحیح میباید مصرف غذاهای کمکی را آغاز نمود.
ویژگی های غذاهای کمکی
1- با حجم کم دارای بیشترین انرژی باشد.
2- نرم بوده، هضم آن آسان باشد.
3- قابل تهیه، در دسترس، ارزان و مناسب عادات غذایی خانواده باشد.
4- تازه، پاکیزه و بهداشتی تهیه گردد، به طور کامل پخته شود و بعد از خنک شدن مصرف شود (بقیۀ غذا در ظرف سرپوشیده و در جای خنک نگهداری شود).
5- امکان استفاده از آن در حجم کم و به دفعات وجود داشته باشد.
اصول تغذیۀ تکمیلی
حتماً از موادی استفاده شود که بعدها در سفرۀ خانواده وجود دارد.
بعد از تغذیۀ شیرخوار با شیر مادر، غذای کمکی به او داده شود و هرگز قبل و یا در فواصل تغذیه با شیر مادر از غذای کمکی استفاده نشود.
از یک نوع مادۀ غذایی ساده شروع شود و کم کم به مخلوطی از چند نوع افزایش یابد.
از یک قاشق مرباخوری شروع و به تدریج بر مقدار آن اضافه شود (به استثنای زردۀ تخم مرغ که به اندازه یک نخود شروع می شود).
مواد غذایی چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار باید بتدریج به غذای شیرخوار اضافه شود.
بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف 5 تا 7 روز فاصله باشد تا شیرخوار اول به یک غذا عادت کند، بعد غذای جدیدی به او داده شود. این کار باعث می شود که اگر ناسازگاری به یک ماده غذایی وجود داشته باشد شناخته شودو دستگاه گوارش شیرخوار نیز فرصت می یابد که به مواد غذایی عادت کند.
در شروع، غذاها باید نسبتاً رقیق و غلظت آنها کمی بیشتر از شیر مادر باشد و بتدریج بر غلظت آنها افزوده گردد. این کار به یاد گرفتن عمل جویدن کمک می کند.
تنوع در غذای کمکی رعایت شود.
نحوۀ شروع و ادامۀ غذای کمکی
....
مبلغ قابل پرداخت 48,850 تومان