نام فایل : معماري 50 ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 53
حجم : 21 مگابایت
بازشو
عبارت است از كليه بازشدگيهاي موجود در پوسته خارجي ساختمان كه جهت به وجود آوردن دسترسي، تأمين روشنايي، ديد به خارج، تهويه وتعويض هوا مورد استفاده قرار ميگيرند. مانند انواع درها، نورگيرها، پنجرهها و ...
بايموارونه
عبارت است از بام تخت. بعد از شيببندي واجراي عايق حرارتي درآنها انجام مي پذيرد.
بخاربندي
چنانچه از نفوذ بخار آب در پوسته بر اثر اختلاف فشار جزيي بخار آب در دو طرف پوسته جلوگيري گردد به اين عمل بخاربندي ميگويند.
معيان
معيان سطحي عبارت است از ايجاد قطرات آب بر روي عنصر ساختماني. ميعان عمقي عبارت است از تشكيل قطرات آب در داخل منافذ عنصر ساختماني به حدي كه به مرز جاري شدن برسد.
نشت هوا
عبارت است از ورود ويا خروج هوا در ساختمان از خلل و فرجهايي غير از محلهاي در نظر گرفته شده جهت تعويض هوا.
هوابندي
عبارت است از جلوگيري از نفوذ هوا از خارج ساختمان به داخل يا نشت هوا از داخل ساختمان به خارج از طريق پوسته ويا درزهاي عناصر سازنده آن.
در اقليمهاي گرم و خشك، گرم ومرطوب و سرد كوهستاني كه عدم انتقال حرارت از داخل به بيرون و يا بالعكس اهميت دارد ميتوان با دو جداره كردن ديوارهاي خارجي كارآرايي ديوارها را دو چندان كرد و مقاوم حرارتي آنها را بالا برد. چون هوا عايق مناسبي ميباشد اساساً هرچه مواد و مصالح ساختماني متخلخلتر باشند در برابر گرما، صوت و الكتريسته عايقتر ميباشند و برعكس هرچه مواد و مصالح به كار رفته توپُرتر و چگالتر باشند راحتتر گرما و صوت و الكتريسيته را از خود عبور ميدهند.
اساساً تابش نور به پنجره با زاويه 45 درجه مطلوب باشد. اگر زاويه تابش از اين مقدار كمتر شود مقدار اشعه عبور يافته بيشتر ميشود و همچنين هرچه زاويه تابش از 45 درجه بيشتر شود مقدار اشعه عبور يافته از شيشه كاهش مييابد. به عبارتي منعكس شده و به داخل وارد نيمشود. نفوذ تابش خورشيد به فضاهاي داخلي هميشه مضر نميباشد. به خصوص در فصل زمستان از خاصيت گلخانهاي شيشه نهايت استفاده را ميكنند و از تابش خورشيد براي گرم كردن فضاهاي داخلي ساختمان استفاده ميشود. زيرا پنجرهها به عنوان يك تله حرارتي عمل ميكنند. امواج گرمازا را به داخل راه داده و از خروج آنها به بيرون جلوگيري به عمل ميآورند.
نكته : به اعتقاد متخصصان امر ضوابط زير موقع طراحي و نصب پنجره ها بايد مورد توجه واقع شود:
1- استفاده از سايهبان مفيد و مؤثر براي سايهاندازي روي پنجرهها در فصل تابستان و جلوگيري از ورود نور مزاحم به داخل ساختمان
2- عدم به كارگيري پنجرههاي وسيع در ضلع شمالي جهت جلوگيري از اتلاف حرارتي در داخل ساختمان در فصل زمستان
3- استفاده از شيشههاي دو جداره در پنجره ها براي جلوگيري از تبادل حرارتي آنها با محيط خارج و عدم تلف شدن حرارت در ساختمان
4- درزبندي وهوابندي پنجرهها با استفاده از نوارهاي درزبند
5- عدم به كارگيري پنجرههايي با ابعاد بزرگ در جهتهاي شرقي- غربي براي جلوگيري از ايجاد گرماي بيش از حد در فصل تابستان
لازم به ذكر است كه در حالت كلي نور شرق و غرب نورهاي مناسبي نيستند و بسيار آزاردهنده ميباشند. به همين جهت در طراحي معماري در جهت شرقي و غربي معمولاً فضاهايي را قرار ميدهند كه نياز به نور مستقيم ندارند و يا نياز كمي دارند. مثل انبار، راهپله، سرويس بهداشتي و...
نوع بادشكن در جهت وشكل جريان هوا و مساحت منطقه حفاظت شده مؤثر است. در بادشكنهاي توپر و يكپارچه (مثل ديوار) به وجود آمدن پيچيدگي و چرخش هوا در ناحيه فوقاني بادشكن از كارآيي و راندمان آن ميكاهد.
عوامل فرعي
بجز عوامل اقليمي ذكر شده در مباحث گذشته (تابش آفتاب، دماي هوا، رطوبت، بارندگي و باد) عوامل ديگري نيز وجود دارند كه در شرايط آب و هوايي هر منطقه تأثير ميگذارند. به اين دسشته از عوامل، عوامل فرعي گفته ميشود كه عبارتند از :
ارتفاع از سطح دريا
...
مبلغ قابل پرداخت 47,500 تومان