نام فایل : خواص غوره 11 ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 9
حجم : 4 مگابایت
خواص غوره
انگور نارس يا غوره سرد ، خشك و آب و عصاره آن نيز سردتر و خشك تر و فرونشاننده حرارت خون ، صفرا ، و قطع كننده بلغم معده ، و مقوي كبد و بدن و برطرف كننده سستي اعضاء و تشنگي و براي تخفيف رماتيسم و سياتيك مفيد است ضماد پودر غوره جهت خوشبو كردن عرق بدن و تخفيف جوشش و خارش پوست مفيد است . رب غوره ، بر طرف كننده تشنگي، مسكن التهاب و حرارت و اسهال و انگيزنده اشتها و حفظ و محكم كننده جنين ، تقويت كننده احشاء و بر طرف كننده استفراغ هاي صفراوي و هرگاه همراه با رب انار ميخوش شود براي درمان تبهاي صفراوي مفيد است آب غوره ، درمان چاقيست ، گيرهاي قاعدگي را بر طرف و بلوغ دختران را جلو مي اندازد . خشك كردن عصاره غوره جهت درمان تبهاي صفراوي ، گلو درد ، ورم حنجره ، استفراغ خونين ، خونريزي بيني ، خونريزي لوزه و جوش دهان مفيد است . هرگاه با آب تره تركيب شود جهت جمع كردن بواسير يا رحم نافع است و مخلوط با سركه جهت درمان بواسير و و چرك گوش نافع است و غرغره كردن جهت زخم معده و ترشح مواد سفيد خانمها ، سورمه تهيه شده از آن بر طرف كننده درد چشم است.گرد غوره كه همان غوره پودر شده است همان خواص غوره را دارد
توجه :
مقدار مجاز خوراك طبي آن از رب غوره هر وعده هر نفر در حدود پنج گرم . هر گاه خود غوره در دسترس نباشد جانشين آن مي تواند ديواس يا سماق يا سيب ترش گردد
زيان غوره :
ضعيف كننده معده ( در صورت افراط ) زيان آور قوه باء عامل باد و نفخ شكم و درد روده و عامل التهاب و عطش در بعضي اشخاص ، خنثي كننده زيانهاي آن گل قند و انجير است . افراط در آن براي خانمهاي حامله صلاح نيست
خرمالو
خرمالو ميوه اي است شبيه گوجه فرنگي ، قرمز رنگ و داراي پوششي نازك و بي رنگ ، خوش طمع و داراي مواد صمغي و مازويي.
طعم آن ابتدا گس است كه پس از رسيدن شيرين مي شود و در اواخر پاييز مي رسد .درخت خرمالو شبيه درخت سيب است و داراي برگهاي درشت و سبز خوش رنگ مي باشد .حدود 200 گونه خرمالو وجود دارد كه اكثرا در مناطق گرمسيري و بعضا در جنگلهاي شمال و جنوب ايران
مي رويد در تهران و شهرهاي ديگر نيز آن را پرورش مي دهند پرورش يافته آن بدون هسته مي باشد
خرمالو در برابر سرماي شديد زمستان حساس و از اين نظر مشابه انار است . خوب است بدانيد درخت خرمالو توسط پيوند زياد مي شود و تحت شرايط مناسب مي تواند تا 100 سال عمر كرده و نه متر ارتفاع پيدا كند
ميوه خرمالو تا زماني كه نرسيده باشد به علت داشتن مواد مازويي بسيار گس است ولي پس از رسيدن ، تانن آن تبديل به چندين نوع قند مي شود و طعم آن گوارا مي گر دد خرمالو نيز همانند ديگر ميوه هاي دانه دار ، پس از برداشت به رسيدن خود ادامه مي دهد
گفته مي شود براي رسيدن خرمالوهاي نارس آنها را درون ظرفي كه حاوي برگ درخت خرماول است بگذاريد تا نوعي تخمير در آن حاصل شده و خرمالوهاي برسند ولي اين نوع خرمالو منافع كمتري دارد
درگرگان به انواع خرمالو « اندو خرما » در مازندران « انجير خرما » در توالش « آمبرو » و در آستارا « اربه » مي گويند
خواص غذايي – دارويي خرمالو
خرمالو بهترين پاك كننده كبد و كليه هاست
ميوه نارس خرمالو گس است و تانن زيادي ندارد
خرمالو داراي ويتامينهاي
A
، كاروتن ، كلسيم ، گوگرد و فسفر مي باشد كه بخشي از ويتامينها و املاح معدني بدن را تامين مي كند
...
مبلغ قابل پرداخت 49,500 تومان