نام فایل : افلاطون کیست ؟ 12 ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 9
حجم : 4 مگابایت
آنانكه ميخواهند خوب زندگي كنند بايد به
حقيقت نزديك شوند زيرا پس از رسيدن
به مقام حقيقتيابي است كه دست از
غم و اندوه دنيا برميدارند.
افلاطون
مقدمه
افلاطون مؤسس حكمت الهي است. استاد فلسفه نظري و رهبر رموز منطق و خطابه،آموزگار اخلاق و سياست و معرف سقراط و مربي ارسطو.
عقايد افلاطون در علم سياست انسان زيبايي و... خلاصه ميشود.
افلاطون نخستين فيلسوف و متفكر دنياي باستان بود كه با روشي مشخص در موضوعسياست مينوشت. از خصايص رسالههاي افلاطون اين است كه به صورت مكالمهاي ميان دويا چند نفر است.
در اين مقاله سعي شده است كه شخصيت اين استاد بزرگوار بهتر شناسانده شود.
افلاطون كيست؟
براي بزرگواري و بلندي مقام افلاطون همين بس كه مؤسس حكمت الهي است و استادفلسفه نظري و رهبر رموز منطق و خطابه، آموزگار اخلاق و سياست، نمايندة حقيقت عشق وهادي عقل به سوي ادراك مجردات، معرف سقراط و مربي ارسطو.
او نخستين فيلسوف و متفكر دنياي باستان بود كه با روشي مشخص در موضوع سياستمينوشت كتابهاي افلاطون دردست همة حكما و ادبا هست و دائماً موضوع بحث و تحقيق استو همه متفقاند كه افلاطون از بزرگترين حكماي يونان بلكه بزرگترين فلاسفه عهد قديم و شايدگذشته از انبياء و اولياء ارجمندترين دانشمندي است كه عالم انسانيت به وجود آورده است.
زندگي افلاطون
افلاطون در سال 428 پيش از ميلاد در آتن متولد شد. اسمش را آريستو كلس نهادند بهمعني نامدار و بهترين ولي افلاطون لقب گرفت به معني وسيع. آتن در زمان ولادت او هنوزنيرومندترين و ثروتمندترين دولت شهر يونان به حساب ميآمد. و به خاطر اهميت فرهنگي اشمتفكران يونان را از جنوب ايتاليا (در غرب) تا سواحل آسياي صغير (در شرق ) به خود جلبكرده بود. در حدود 18 سالگي به سقراط برخورد و ده سال در خدمت او به سر برد و بعد ازمرگ سقراط جهانگردي نموده و به تعليم حكمت پرداخت. در بيرون شهر آتن باغي داشت كهوقف علم و معرفت نمود. مريدانش براي درك فيض تعليم و اشتغال به علم و حكمت آنجا گردميآمدند و چون آن محل آكادميا نام داشت فلسفه افلاطون معروف به حكمت آكادمي شده وامروزه هم مراكز علمي و ادبي را در اروپا آكادمي ميگويند. بر سر در باغ نوشته بود، هركسهندسه نميداند وارد نشود. هشتصد سال اين مركز علمي داير بود تا اينكه يكي ازامپراطوريهاي روم به خاطر مخالفتي كه با فلاسفه پيدا كرد آكادمي را تعطيل كرد.
افلاطون شاگرد سقراط و معلم ارسطو
افلاطون ميگفت شرمنده نخواهم شد اگر سقراط را عادلترين فرد زمانه بخوانم. سقراطتنها به مسايل انساني توجه داشت و قصد او رسيدن به يك يقين اخلاقي بود و اينكه انسان بهچه ترتيب بايد زندگي كند. مهارت او در مكالمه و دستيابي به حقيقت، نمونهاي از انديشه فلسفيرا به ارمغان آورد كه هنوز هم مثل همان زمان به اعتبار خود باقي است. يكي از بينشهايسقراط اين بود كه كردار اخلاقي داراي شالوده عقلي است و هيچ كس خواسته و ارادي بدينميكند. بنابراين شناخت خير و نيكي مساوي با عمل كردن به آن است، ولي او را به اتهامناپارسايي و بيتقوايي محكوم كردند چون به خداياني كه دولت پرستشان را جايز دانسته بودايمان نداشت و چند روز پس از محاكمه، جام شوكران را سركشيد. ارسطو بيست سال پيش ازوفات افلاطون، در سن هيجده سالگي به آكادمي وارد شد و از مريدان و اعضاء آكادمي بود وافلاطون او را عقل حوزهي علميه لقب داده بود. البته اختلاف نظرهايي ميان آنها در كتب ارسطوديده ميشود، ولي دليلي نبود كه ارسطو نسبت به افلاطون حق ناشناس و يا استاد به اوبيمهري كند.
آثار افلاطون
نخستين آثار ادبي افلاطون به شكل نمايشنامه و شعر بوده كه بعد از اولين ديدار و گفتار باسقراط همة دست نوشتههايش را به آتش كشيد. آثار او تقريباً سي رساله است كه نفيسترينيادگار حكمت و بلاغت به شمار ميرود. از خصايص رسالههاي افلاطون اين است كه بهصورت مكالمهي ميان دو يا چند نفر به جزء يكي، كه خطابه و دفاعيه سقراط است. ديگر آثاراو: مهماني، فيدون، سياست، نواميس، آيين كشورداري.
عقايد افلاطون
علم
...
مبلغ قابل پرداخت 49,500 تومان